Popoare de la care putem învăța curajul și credincioșia mărturisirii Domnului Isus.

Domnul Isus a fost numit Regele Poloniei în cadrul unei ceremonii la care a participat președintele Andrzej Duda.

 

"Atunci voi da popoarelor buze curate, ca toți să cheme Numele Domnului, ca să-I slujească într-un gând." (Țefania 3.9)

"Cele zece coarne pe care le-ai văzut sunt zece împărați, care n-au primit încă împărăția, ci vor primi putere împărățească timp de un ceas împreună cu fiara. Toți au același gând și dau fiarei puterea și stăpânirea lor.

Ei se vor război cu Mielul; dar Mielul îi va birui, pentru că El este Domnul domnilor și Împăratul împăraților. Și cei chemați, aleși și credincioși, care sunt cu El, de asemenea, îi vor birui."(Apocalipsa 17.12-14)

 

 

19 Noiembrie 2016 – Isus a fost declarat regele Poloniei și al întregului univers. Domnul Isus a fost numit Regele țării în cadrul unei ceremonii la care au participat sâmbătă președintele Poloniei Andrzej Duda. Ceremonia a avut loc la Biserica Milostivirii Divine în Cracovia.

 

Ceremonia a coincis cu sfârșitul Jubileului Anul Îndurării a Bisericii Catolice și a 1050-a aniversare a creștinismului polonez.

„În inimile noastre, domnește Tu, Hristos! În familiile noastre, domnește Tu, Hristos! … În școlile și universitățile noastre, domnește Tu, Hristos,” a fost rugăciunea ceremoniei. „Prin intermediul națiunii poloneze, domnește Tu, Hristos! … ne angajăm să apărăm închinarea Ta sfântă și să predicam slava Ta regală, Hristos Regele nostru, promitem.

 

.. „Încredințăm poporul polonez și liderii polonezi, in mâna Ta. Fă-i să exercite puterea în mod echitabil și în conformitate cu legile Tale … domnește-ne Tu, Hristos!  Împărațește în patria noastră și în fiecare națiune – pentru o mai mare slava a Preasfintei Treimi și pentru mântuirea omenirii.”
Episcopul Andrzej Czaja a spus după ceremonia de sâmbătă: „Nu este o declarație a lui Hristos ca Rege, pentru că EL ESTE REGE. Nu este o declarație a lui Hristos ca Rege al Poloniei. Împărăția Lui nu este numai pe acest pământ, și domnia lui este peste întregul univers. ”

Declarația lui Isus ca Rege al Poloniei a venit după ce asistenta medicala poloneză Rosalia Zelkova a susținut în secolul al 20-lea că a primit o revelație divină prin care Isus ar trebui să fie numit și să devină Rege al Poloniei.

 

Episcopii catolici din Polonia, împreună cu președintele Andrzei Duda au proclamat pe Isus Hristos  Rege al Poloniei sâmbătă și au cerut ca El să stăpânească peste națiunea lor, poporul lor, si peste liderul lor politic.

„Veșnic Împărat al Veacurilor Domnul Isus Hristos,”  s-au rugat episcopii împreună cu adunarea, „Noi, polonezii stăm în fața Ta să recunoaștem domnia Ta, să ne predăm Legii Tale, și să încredințăm patria noastră și întreaga națiune în mâna Ta.”

 

„Plecând umili capetele noastre înaintea Ta, Rege al universului, recunoaștem stăpânirea Ta asupra națiunii poloneze, a celor care trăiesc în țară și în întreaga lume”, „Noi renunțăm la diavol și la toate lucrările sale”, au spus ei.

Adunarea a cerut, de asemenea, asistența divină pentru conducătorii lor, inclusiv pentru președintele Duda.

 

„Noi încredințam în mana Ta, poporul polonez și liderii polonezi”,  „Ajuta-i să-și exercite puterea în mod echitabil și în conformitate cu legile Tale.”

„Domnește Tu, Hristos! Împărățeste în patria noastră și  în fiecare națiune – pentru o mai mare slavă a Preasfintei Treimi și pentru mântuirea omenirii”.

 

Conferința Episcopilor polonezi a declarat că acesta „nu este punctul culminant, ci este numai la începutul lucrării de înscăunare a lui Isus Hristos în Polonia și națiunea poloneză.”


Isus, Regele cel Mare

 

Isus, Regele cel Mare,

şi-a pus Oastea în mişcare,

a format Oaste cerească,

pământul să-l cucerească.

 

Prin poporul românesc

s-a-nceput Război ceresc,

pentru Sângele vărsat

pe cruce de lemn uscat.

 

Pentru Sângele jertfit

pentru-acest popor robit,

haideţi astăzi toţi creştinii

intraţi în Oastea Luminii!

 

Iubitorii de Dreptate,

strângeţi rândurile toate

să luptăm pentru Hristos

şi-al Mântuirii folos!

 

Să luptăm plini de credinţă

pentru-a Crucii biruinţă,

să-L chemăm pe Domnul Sfânt

Rege-n Cer şi pe pământ!

 

O dreptate să domnească,

Isus să Se preamărescă:

Rege mare pe vecie-

-un Cer şi-un pământ să fie!